Tonava-maiden anteeksipyyntö

    Tonava-maiden anteeksipyyntö

    Tonavan varrella olevien 10 maan edustajat kokoontuivat Jom Kibburina, 29.9.-1.10. järjestämäämme 3 päivän kokoukseen Tonavan lähteille Donaueschingeniin, Saksaan. Maat ovat Saksa, Itävalta, Unkari, Kroatia, Serbia, Slovakia, Ukraina, Moldova, Bulgaria ja Romania.

    Pyysimme anteeksi kansallisia syntejä kunkin maan kohdalla. Edustajat olivat valmistautuneet tutkien kansansa historiaa ja antautuivat Pyhän Hengen johtamaan katumukseen ja myös keskinäiseen kansalliseen sovitukseen. Paastosimme Jom Kibbur-paaston eli 25 tuntia alkaen perjantaina klo 18.00¨ja päättyen lauantaina klo 19.00. Oli raskasta käydä läpi kaikkea sitä syntiä ja kauheutta, mitä näissä maissa, ja erityisesti myös liittyen Tonava-jokeen, oli tapahtunut historian ja sotien kulussa.

    Kävimme myös joen alkulähteillä Bregissä, Brigachissa sekä näiden yhtymäkohdassa, josta kohdasta lähtien joki saa nimen Tonava. Suolasimme joen ja sidoimme siitä kuoleman hengen. Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina etsimme Herran suunnitelmia näiden kansojen tulevaisuuden suhteen. 

    Sunnuntai oli kuitenkin jo helpompi päivä ja saimme iloita syntien anteeksiannosta ja Herran antaman tehtävän suorittamisesta sekä kaikesta siitä, mitä Hän tulisi maissamme tekemään valmistaessaan Morsiantaan, Jäännöstä, kantamaan kirkkauttaan lopun aikana, jotta saisimme nähdä kansojen herätyksen Euroopassa.