• Seurakunnan muutoksen aika- kokoukset Suomessa 22.11.-6.12.

  Etusivu » Ajankohtaista » Seurakunnan muutoksen aika- kokoukset Suomessa 22.11.-6.12.
  Seurakunnan muutoksen aika- kokoukset Suomessa 22.11.-6.12.

  Seurakunnan muutoksen aika- kokoukset Suomessa 22.11.-6.12.

  Tervetuloa mukaan marras-joulukuun Seurakunnan muutoksen aika - kokouksiin! Olemme jo tämän maailman ajan loppuvaiheissa, ja on aika tehdä totta kristityn vaelluksestamme, valmistautua asioimaan leivisköillämme ja kiinnittymään entistä lujemmin kaikin tavoin Häneen, joka on Pää, Kristus! (Ef. 4:15). 

  On aika lentää ulos kaikista häkeistä, jotka ovat estäneet meitä seuraamasta Häntä, Päätä, Herraa Jeesusta! Hän sanoi sekä sinulle ttä minulle; SEURAA MINUA!

  Järjestämme SEURAKUNNAN MUUTOKSEN AIKA! - tilaisuuksia yhdeksässä kaupungissa 22.11.-6.12. välisenä aikana, ja muutamilla muillakin paikkakunnilla pysähdymme tapaamaan asiasta kiinnostuneita uskovia. Tässä hieman taustaa tälle matkalle:

  SEURAKUNNAN MUUTOKSEN AIKA – KIERTUE SUOMESSA

  toivomme tapaavamme Sinut marras- joulukuussa Suomessa pidettävissä SEURAKUNNAN MUUTOKSEN AIKA - tilaisuuksissa! Järjestämme näitä kaikille kiinnostuneille tarkoitettuja avoimia kokouksia yhdeksällä eri paikkakunnalla, otsikolla ”Löytyisikö yhteys pienimuotoisemmasta, esim. kotiseurakuntamallista?” Kyselemme myös, voivatko nykyiset seurakunnat muuttaa toimintatapojaan, niin että esim. jokaisen uskovan valmistaminen palvelutyöhönsä todella voisi toteutua. Meidän on nähtävä, miten Herra valmistaa seurakuntaansa lopun aikaan, niin että voisimme koota ja rakentaa Hänen kanssaan, (Joh. 11:51-51, Joh.10:16, Luuk. 11:23))

  Herra Jeesus kokoaa omiaan yhteen. Olemme lopun ajan alkuvaiheissa, on aika valmistautua tulevaan, sekä kirkkauden että vainojen aikaan.

  Sitä mukaa kuin Herran Jeesuksen paluu lähestyy, lähestyy myös kaiken ennalleen asettaminen (Ap. 3:21), alkaen Hänen seurakunnastaan maan päällä. 

  Jeesus on ilmoittanut suunnitelmansa seurakuntaansa liittyen erityisesti Ef. 4:11-16 jakeissa. Niissä voidaan nähdä viisi pääkohtaa:

  - Hänen viiteen virkaan lähettämiensä palvelijoiden olennainen osuus srk:n rakennustyössä

  - jokaisen uskovan valmistaminen palvelutyöhönsä

  - seurakunnan kasvaminen Kristuksen täyteen miehuuden mittaan

  - uskovien ykseys totuudessa ja rakkaudessa

  - uskovien kiinnittyminen kaikin tavoin Häneen, joka on Pää, Kristus

  Kun mietimme tämän toteutumista, joudumme myöntämään seurakuntiemme epäonnistumisen:

  - apostoleja, profeettoja, evankelistoja, paimenia ja opettajia ei ole otettu vastaan paikallisseurakunnissa Herran tarkoittamassa kutsussa 

  - uskovia ei ole paikallisseurakunnissa autettu ja valmistettu palvelutyöhönsä, eikä asioimaan leivisköillään

  - Kristuksen seurakunta on maassamme yhä vailla aikuisuutta ja kypsyyttä, pikemminkin suurelta osin vauva-asteella

  - uskovien keskinäinen yhteys on kaukana aidosta rakkaudellisesta yhteydestä totuudessa, moni on yksinäinen

  - uskovia ei ole sitoutettu kaikin tavoin Kristukseen, vaan hengellisiin johtajiin, seurakuntiin, kirkkokuntiin ja eri opinkappaleisiin

  Meidän on nöyrryttävä näkemään ja tunnustamaan tilamme, ennen kuin voimme tehdä sitä parannusta, johon Jeesus seurakuntaansa kutsuu; palaamaan ensi rakkauteensa, ja ensimmäisiin tekohinsa. Tässä katseemme on käännettävä alkuseurakuntaan, ja sen kokoontumisiin, ja uskovien keskinäiseen elämäntapaan.

  MITÄ RAAMATTU NÄISTÄ SANOO?

  Uskovat kokoontuivat sekä pyhäköissä että kodeissa. Palveluvirkoihin kutsutut palvelivat heitä näissä molemmissa. Uskovien kokoontumisissa kukin jakoi sitä, mitä Pyhä Henki oli heille jaettavaksi antanut. Uskovat palvelivat toisiaan saamillaan armolahjoilla, ja siten rakentuivat yhdessä Kristuksen elävänä ruumiina. Apostolit, profeetat ja paimenet kokoontuivat etsimään Herran tahtoa ja neuvoa paikallisseurakuntia koskevissa yhteisissä asioissa. Apostolit ja profeetat lähettivät seurakunnille ohjeita kirjeitse, sekä vierailivat vahvistamassa niitä. Apostolit olivat aloitteellisia suhteessa paimeniin, ja olivat profeettojen kanssa kunnioitettuja ja rakastettuja seurakunnissa. Apostolien puolesta rukoiltiin ja heitä tuettiin taloudellisesti seurakunnissa.

  Uskovien yhteys oli todellista ja käytännönläheistä. He kokoontuivat jopa päivittäin, pitivät toisistaan huolta, pitivät kaikkea yhteisenä, eikä kukaan jäänyt yksin. He olivat turvallisesti yhtä, ja Pyhä Henki vaikutti heidän keskellään voimassa, niin että ihmeitä tapahtui ja sieluja pelastui päivittäin.

  MUUTOSTARVE KÄYTÄNNÖSSÄ

  Voimme miettiä sitä, miten muutos voi käytännössä tapahtua seurakunnissamme; onko se mahdollista? Kuinka moni seurakunta on todella halukas, tai kykenevä, muuttamaan käytäntöjään? Voiko uutta viiniä laskea vanhoihin leileihin? Vai onko siinä ennemminkin vaara menettää sekä viini että leili, niinkuin Herra itse sanoi...

  Onko isojen, julkisissa rakennuksissa kokoontuvien, seurakuntien aika jo tulemassa käytännön sanelemana yhteiskunnassamme loppusuoralle? Olisiko aika valmistautua toisenlaiseen kokoontumistapaan? Tulevatko kotikokoukset ja kodeissa kokoontuvat seurakunnat tässä luonnollisena ratkaisuna kysymykseen? Tai muut tarpeeksi pienimuotoiset uskovien kokoontumiset?  Näin uskomme. Herra on kehoittanut lähtemään liikkeelle, sillä HÄN KOKOAA, HÄN MOBILISOI, HÄN AKTIVOI, ja Hän tuo SELVYYTTÄ asiain tilaan.

  Hän haluaa meidät täysin valmiiksi palveluksen työhön, ja Hänen seurakuntansa täyteen Kristuksen mittaan, olemme tulossa TÄYTEYDEN AIKAAN, jolloin Hän antaa kirkkautensa vainojen keskellä. Etsiydy yhteyteen, jossa tämä voi sinun kohdallasi toteutua!

  Kotiseurakunnissa voi moni noista viidestä Ef. 4:11-16 kohdista toteutua huomattavasti helpommin kuin isoissa nykymuotoisissa seurakuntarakenteissa. Herra on itse rakentava ja johtava. Hän lähettää palvelijansa myös koteihin palvelemaan omiaan. Hänen Henkensä vaikuttaa Hänen tahtonsa tapahtumista meissä, jotka sitä kokosydämisesti etsimme. Hän rakentaa seurakuntansa ja toteuttaa Jumalan Sanan lupaukset. Jäännös kootaan ja Morsian valmistetaan, Häät ovat ovella!

  Tässä kutsumme sinulle, tervetuloa! 

  SEURAKUNNAN MUUTOKSEN AIKA - kokoukset 22.11. – 6.12.2021

  Nyt jos koskaan on jokaisen uskovan aika löytää yhteys, jossa voi jakaa Pyhän Hengen antamaa ilmestystä, palvella toisiaan armolahjoilla, ja ennen kaikkea löytää oma kutsu, ja tulla valmistetuksi siihen. Älä jää yksin, vaan tule yhdessä kyselemään miten tämä kaikki voisi toteutua!

  Tervetuloa seuraaviin ”Löytyisikö yhteys pienimuotoisemmasta, esim. kotiseurakuntamallista?” - kokouksiin!

  Helsinki, ti 23.11. klo 18.00, Love Story, Mäkelänkatu 60
  Jyväskylä, to 25.11. klo 18.00, Jyväskylän kristill.koulu, Voionmaankatu 18                                                                                        Joensuu, la 27.11. klo 14.00, Kohtaamisen kahvila, Kauppakatu 23 b                                                                                                        Kuopio, su 28.11. klo 16.00, Kuopion Koti-seurakunta, Lapinlinnankatu 6
  Oulu, ma 29.11. klo 18.00, Lähetysseurakunta, Hallituskatu 36
  Vaasa, ti 30.11. klo 19.00, Arkki, Varastokatu 1 (Comboliinan vier. lastauslaiturin kautta)
  Tampere, ke 1.12. klo 18.00, Nekalan seurakuntatalo, Kuoppamäentie 23
  Pori, to 2.12. klo 18.00, T-tupa Seiska, Yrjönkatu 7                                                                                                                                Rauma, pe 3.12. klo 19.00-23.00 Poselli, Nortamonkatu 12
  Turku, la 4.12. klo 13.00, Kristikka, Rauhankatu 12  

  Odotamme Pyhän Hengen johtamaa antoisaa ja vuorovaikutteista tapaamista kanssasi!

  Uskomme, että Herramme Jeesus Kristus juuri nyt kokoaa ja valmistaa lopun ajan seurakuntaansa!

  Hänen kutsussaan,

       
                                                                                                                                                                                                 Guenter Hess, Hannu Vuorinen, Tuomo Salonen ja Päivi Heikkilä

  Mielellämme myös tapaisimme teitä, jotka jo kokoonnutte kodeissa seurakuntana. Olisi kiva kuulla teidän kokemuksianne ja etsiä yhdessä Herraa mahdollisiin esille tulleisiin tarpeisiin. Ota yhteyttä!

  Tarkoitus ei ole muodostaa mitään organisaatiota, tai edes verkostoa, vaan ainoastaan Herran Jeesuksen työtoverina rohkaista Hänen omiaan kokoontumaan yhteen Hänen Henkensä johtamana, niin että tämän kirjeen alussa mainitut Ef. 4:11-16  seikat voisivat alkaa toteutua maassamme Herran omien kohdalla.

  Keitä me sitten olemme?

  Aloite on European Apostolic Summitin yhteydestä syntynyt, Guenter Hessin kuultua Herralta kehoituksen tulla Suomeen auttamaan Häntä hajallaan ja yksin olevien uskovien rohkaisemisessa yhteyteen, ja muutoksen alkuun panemisessa. Guenter Hess palvelee Herran lähettämänä useissa maissa, viime vuosina paljon  Afrikassa, rohkaisemassa uskovia kotiseurakuntiin ja kutsunsa löytämiseen. Hän on hiljattain tehnyt kahden viikon kokousmatkan kotimaassaan Saksassa, jossa matkan tuloksena syntyi 40 kotiseurakuntaa, ja Herra ilmestyi monella tapaa rohkaisten ja yhdistäen. 

  Herra oli puhunut meille muillekin seurakunnan muutoksen tarpeesta, joten olimme oitis valmiita lähtemään tälle yhteiselle kokousmatkalle: Hannu Vuorinen, joka oli jo aloittanut suunnittelemaan Kotikirkko - hanketta ev lut srk:n yhteydessä, ja joka on aiemminkin toiminut apostolisessa kutsussa, mm. tuodessaan Suomeen Jeesus-marssit, ja käynnistäessään Verkostoseurakunta - aloitteen. 

  Tuomo Salonen kokoaa ja rohkaisee palveluvirkoihin kutsuttuja yhteen uskovien palvelemiseksi Itävallassa, jossa on asunut Wienin seudulla jo 40 vuotta. Hänellä on vaimonsa Marinan kanssa kesämökki Suomessa, ja Suomen seurakunta on ollut hänen sydämellään ja rukouksissaan jo kauan aikaa.

  Samoin kuin minunkin, Päivi Heikkilän, sydämellä, rukouksissa ja palvelutyössä on Suomella ensisijainen asema. Suomen seurakunnan haluaisi valmistuvan Herraa itseään heijastavaksi miekaksi Hänen kädessään taistelemaan pimeyden valtoja vastaan, ja kirkastamaan Häntä ainoastaan! Herra antakoon meille armoaan luopua itsestämme, ja ylipäänsä ihmisistä, ja kääntämään katseemme Häneen, joka on sekä kaiken Alku että kaiken Täyttymys, sekä kulmakivi että huippukivi!

  Herra kutsuu palvelijoitaan kokoamaan hajallaan olevat elävän temppelin kivet yhteen. Hän kutsuu palveluvirkoihin antamiaan ihmisiä nousemaan pilareiksi, että seinätkin voisivat saada voimaan nousta. Nyt on aika meidän jokaisen omalla paikallamme nostaa päämme ja olla kirkkaita!

  Tervetuloa mukaan Suomen seurakunnan muutoksen aikaan!

  Kiitos rukouksista, että Herra saisi johtaa matkamme ja kaikki tilaisuudet, sekä tapaamiset! Nähdään kokouksissa!