• Blogi

    Etusivu > Blogi > PÄÄTÄ SÄILYTTÄÄ SE, MINKÄ OLET JUMALTA SAANUT!
PÄÄTÄ SÄILYTTÄÄ SE, MINKÄ OLET JUMALTA SAANUT!

PÄÄTÄ SÄILYTTÄÄ SE, MINKÄ OLET JUMALTA SAANUT!

Päivi Heikkilä 24.6.2016 blogi European Apostolic Leaders -sivuille / http://europeanapostolicleaders.eu/bloggers/blog/article/1392942

Monet Raamatun lupaukset vakuuttavat meille, että saamme Jumalalta, mitä pyydämme. Todellinen uskonkoetus tulee vasta myöhemmin; kykenemmekö pitämään kiinni siitä, mitä Jumala on meille antanut? Hyvät ajat ovat lopullinen testi sitoutumisellemme Jumalaan. Niin kauan kuin emme ole vielä päässeet luvattuun maahamme, olemme valmiina ja kuulolla tottelemaan Pyhää Henkeä vastustaessamme sielunvihollista ja päästäksemme voitolle taisteluissamme ja elämämme ongelmissa. Mutta kun saamme lupaukset omaksemme, olemme vaarassa mukavampien olosuhteiden ja valvomattomuuden myötä menettää sen, minkä olimme jo saavuttaneet.

Jumala haluaa aina parastamme, Hänen rakkautensa pitää meistä jatkuvasti huolen, ja Hän tuntee meidät niin hyvin! Siksi Hän varoittaa meitä tästä vaarasta:

5 Moos. 6:10-13 ; "Kun Herra, sinun Jumalasi, on vienyt sinut siihen maahan, jonka hän isillesi, Aabrahamille, Jaakobille ja Iisakille, vannotulla valalla on luvannut antaa sinulle - suuret ja kauniit kaupungit, joita sinä et ole rakentanut, ja talot, täynnä kaikkea hyvää, joita sinä et ole täyttänyt, ja kallioon hakatut vesisäiliöt, joita sinä et ole hakannut, viinitarhat ja öljypuut, joita sinä et ole istuttanut - ja kun sinä olet syönyt ja olet ravittu, niin varo, ettet unhota Herraa, joka vei sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Pelkää Herraa, sinun Jumalaasi, ja palvele häntä ja vanno hänen nimeensä."

Niin kauan kuin tarvitsemme Herraa auttamaan meitä vaikeuksista, etsimme Häntä. Mutta kun kaikki on hyvin, unohdamme totuuden; että tarvitsemme yhä Häntä! Ilman Häntä päädymme jälleen hankaluuksiin, ja tällä kertaa ehkä vielä pahempiin. Siksi Paavali sanoi:

2 Kor.12:10: "Sen tähden minä olen mielistynyt hekkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä."

Me olemme väkevät silloin, kun luotamme Herraan. Ja valitettavasti liian usein kykenemme siihen, vain kun olemme itsessämme heikot. Silloin meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta, meidän on luotettava Häneen! Paavali valitsi viisaasti mieluummin olla Herrasta riippuvainen, kuin että kaikki olisi helppoa ja hän tulisi riippumattomaksi Herran avusta.

Jumala on luvannut täyttää kaikki tarpeemme Jeesuksessa Kristuksessa, sekä hengelliset että maalliset. Jumala haluaa, että meillä on kaikki hyvin ja Hän on sen valmistanut meille Pojassaan. Jeesus sanoi, että Hän on antanut meille elämän, jopa yltäkylläisen elämän. Kun omat tarpeemme ovat täytetyt, voimme keskittyä enemmän asioihin, joita Jumala haluaa tehdä kauttamme auttaakseen muita. Nostakaamme silmämme silloin näkemään muiden tarpeet!

Hän haluaisi nähdä valtakuntansa tulevan kauttamme perheeseemme, työpaikallemme, kouluihin, liike-elämään, hallintoon, kaikkialle, mihin Hän on meidät lähettänyt. Se, että meillä on hyvin omassa elämässämme, on vasta ensimmäinen askel maailman muuttamiseksi paremmaksi! Päätetään vakaasti säilyttää se, mitä Hän on antanut meille, muistaen Hänet ja pitäen Herran pelon, niin että olemme halukkaat tottelemaan Häntä myös muiden hyväksi ja täyttämään Hänen suunnitelmansa elämässämme. Näin Hänen valtakuntansa voi vaikuttaa kauttamme.

Silloin, jos sinua vainotaan ja olet ahdingoissa Kristuksen tähden, hypi ilosta, koska sinut on katsottu arvolliseksi kärsimään Hänen tähtensä!