KOKO TIEN

KOKO TIEN

Rakkaat kanssakulkijat Kristuksessa, tervehdin teitä Jeesuksen nimessä ja toivotan siunattua Uutta Vuotta 2017!

Haluan rohkaista meitä luottamaan Häneen koko matkan kotiin. Hän on uskollinen. Tämä on se tie, jonka Hän avasi meille; Hän tietää sen jokaisen mutkan, joka kiven, liukkaan paikan, pimeän laakson ja jokaisen valheellisen keitaan. Tosiasiassa Hän teki Itsensä meille suojaksi; Hän tuli turvalliseksi Tieksi meille. Jos vain pysymme Hänessä olemme voittoisat kaikissa noissa tien vaikeissa kohdissa.

Mutta meidän on kuitenkin itse kuljettava tiemme. Ja se on erilainen jokaiselle meille. Hän vain tietää sinun tiesi. Mutta on olemassa muutamia periaatteita, jotka auttavat meitä välttämään pahimmat vaarat.

Ensinnäkin, liitossamme Jumalan kanssa on kaksi perusasiaa; totuus ja armo. Jeesuksessa Kristuksessa meillä on loppumaton armo, mutta se voidaan saada vain totuudessa. Jumala on totuuden Jumala ja paholainen on valheiden isä. Toiseksi; Jumala on rakkaus, eikä Hänen täydellisessä rakkaudessaan ole mitään pelkoa; siksi meidän ei tarvitse pelätä kertoa Hänelle totuutta saadaksemme armon avuksemme matkalle eteenpäin.

Tämä on pitkä matka ja se koostuu erilaisista ajoista ja vaiheista. On eri asia juosta 100 metrin sprintti kuin maraton. Pitkän matkan juoksussa meidän on onnistuttava arvioimaan kykymme tietääksemme kuinka käyttää voimiamme matkan eri osissa. Voisimme ajatella tätä myös sotana. Sota koostuu monista erilaisista taisteluista. Mitä pitempi sota, sitä enemmän taisteluja ja sitä suurempi vaatimus viisaasti valita oikeat strategiat.

Carl von Clausewitzin klassikkokirja "Sodankäynnistä" (1832) avasi silmäni todella näkemään pitkän sodan erilaiset vaiheet. Sinun on sisällytettävä strategiaasi myös palautuminen taistelujen välillä, sallien mielellesi ja ruumiillesi tarpeeksi lepoa, samoin kuin virkistystä sielullesi.

Satuin kerran katsomaan tv:stä joitakin mestaruussarjojen nyrkkeilyotteluita, jotka oli oteltu kauan sitten. Oli kiinnostavaa kuulla, miten nyrkkeilijät olivat menestyneet urallaan jatkossa. Yllätyksekseni heidän oli palauduttava vaativasta ottelusta vuoden tai jopa kahden ajan, riippuen kuinka pitkä ottelu oli ja kuinka kovia iskuja he olivat saaneet. Mutta levättyään he olivat jälleen valmiit seuraavaan otteluun! Pitkässä sodassa ei ole kiirettä!

Tässä sodassa, jossa me olemme, ei ole niinkään tärkeää voittaa jokaista taistelua. Tärkeämpää on kyetä palautumaan! Vaikka olisit hävinnyt useimmat taisteluistasi, mutta aina vain noussut jälleen ylös ja käsitellyt tappiosi oikealla tavalla, vastaanottaen armoa Jumalalta ja Jeesuksen Kristuksen täytetyn työn eduksesi, sinun on mahdollista voittaa koko sota. Tämä on uskon sotaa. Uskolla sinä voitat ja epäuskolla olet vaarassa menettää toivosi ja luottamuksesi. Siksi Jeesus käski meitä pitämään usko Jumalaan. Taistelun häviäminen ei ole lähelläkään sotasi häviämistä! Rohkaise mielesi! Voit oppia jokaisesta taistelusta tulevia voittojasi silmälläpitäen.

On vielä jotain muutakin tärkeää huomioitavaa. Paavali kehotti meitä pysymään siinä asemassa, missä meidä on kutsuttu. Jos vapaina, niin vapaana, jos orjana, pysy siinä asemassa. Ja anna Jumalan sitten johtaa sinua tarkoitustensa ja aikataulunsa mukaan. Tässä neuvossa on viisautta. Isot muutokset elämämme perusasioissa, varsinkin perustavaa laatua olevissa ihmissuhteissa, ovat suuri haaste sielullemme käsitellä niiden aiheuttamat tunteet. Perhesuhteet ovat merkittävämpiä kuin ensin voisimme kuvitella, jopa silloinkin kuin ne eivät ole niin onnistuneita, kuin toivoimme. Noiden suhteiden rikkominen voi tarkoittaa sydämemme särkemistä, sydämemme, jota Herra käski varjelemaan ennen kaikkea muuta. Jos mahdollista, pysy siinä missä olet ja katso, kuinka Jumala antaa sinulle voiton.

Mitä muut tekevät meille, ei ole niin vakavaa, kuin mitä me teemme muille. Anteeksiantaminen on kuninkaallinen etuoikeutemme. Lopulta seisomme Herran edessä vastuussa vain omista teoistamme ja reaktioistamme. On parasta joka tilanteessa pysyä Hänessä, Hän on se oikea tie aina. Hänessä emme ainoasaan jaa Hänen kärsimyksiään, vaan myös Hänen voittonsa. Jos kärsit, tulet myös hallitsemaan. Hänessä meillä on kaikki se viisaus, mitä tarvitsemme päättääksemme juoksumme voittajina.

Olkoon tämä vuosi hyvä vuosi sinulle; tarpeeksi lepoa ja kunnon voittoisa taistelu, silloin kuin se on vaatimuksena. Ja tietysti paljon iloa ja onnellisuutta Hänessä anteeksiantavalla sydämelle ihmisiä kohtaan. Juhlikaamme tätä vuotta odottaen parasta!