Kevätsateen ja syyssateen aika

Kevätsateen ja syyssateen aika

KEVÄTSATEEN JA SYYSSATEEN AIKA                                                                                                                                                           (Jooel 2:23)

Pietari siteerasi Apostolien teoissa 2:17-21 Jooelin kirjaa: ”Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle…”

Tämä on lupaus ajasta, jolloin saamme kokea Kristuksen seurakunnassa Jumalan yliluonnollista voimaa Hengen lahjoissa sekä Jumalan ihmeissä, todistukseksi Kristuksesta. Tähän kirkkauden kokemukseen Herra meitä juuri valmistaa rakentaessaan seurakuntaansa täyteen miehuuden mittaan Kristuksessa.

Tallaisen ajan odotus tunnetaan kristikunnassa kaikkialla maailmassa, ja juuri me näytämme olevan tuo sukupolvi, viikunapuu -sukupolvi, jolla on etuoikeus kokea se.

Mutta jos odotamme vain ihmeiden aikaa, ja että meidät temmataan pilviin Herra vastaan, kun ahdistuksen ja vainon aika tulee, petämme itsemme. Meidän on tarkasteltava jälleen kevätsateen aikaa, millainen se oli kaikkinensa, voidaksemme ymmärtää millainen myös syyssateen aika väistämättä tulee olemaan.

Jos emme hyväksy totuutta ja valmistaudu siihen, olemme vaarassa luopua uskostamme, kun se todella testataan. Pietari oli tuossa vaarassa, kun Jeesus vietiin ristiinnaulittavaksi; hän kielsi Jeesuksen kolme kertaa. Hän ei halunnut uskoa, että Jumalan valtakunta tulisi ahdistuksen ja kärsimyksen kautta.

Jumalan Sanassa on monin paikoin selvästi kerrottu, että meidän on kärsittävä vihaa, vainoa ja ahdistuksia. Paavali sanoo sen Apostolien teoissa 14:22; ”Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan.”

Kun luemme kertomuksia siitä, kuinka alkuseurakunnan kristityt rohkeasti menivät läpi koetusten, kerskaten Kristuksesta ja uskostaan Häneen, sydämemme täyttyvät rakkaudesta ja tulesta, jota Jeesus kerran tuli sytyttämään maan päälle.

Hän odottaa näkevänsä tämän RAKKAUTENSA TULEN täydessä liekissä meissä – ja uskon, että se tapahtuu ennemminkin ahdistuksissa kuin ihmeiden tuomassa ilossa.

Ei kadoteta tätä tärkeää osaa Kristuksen salaisuudesta meissä! Olen varma, että juuri vainoissa saamme kokea Jumalan ihmeiden voimaa ja kirkkautta.